Ексклюзиви
пʼятниця, 18 листопада 2011 09:18

У новому приладі нічного бачення солдати зможуть бачити, як Хижак

У новому приладі нічного бачення солдати зможуть бачити, як Хижак

Оборонний підрядник ITT Exelis розробив для американських солдатів вдосконалену лінію приладів нічного бачення iAware. Увійшов у неї пристрій Spiral Enhanced Night Vision Goggles (SENVG), який дозволить їм побачити теплове відображення цілей в умовах нічної освітленості - таке ж, як у біошоломі в інопланетних істот з фантастичних фільмів "Хижак".

На відміну від тепловізорів, SENVG накладає теплове зображення на дисплей із зеленим світінням. Як пише CNET, військові зможуть чітко бачити вночі та при будь-яких погодних умовах завдяки функції посилення зображення, а висока чутливість дозволить їм "зафіксувати" людей, які ховаються за кущами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Японці навчили людиноподібного робота похитувати стегнами

Прилад також вміє імпортувати й експортувати зображення, відео та інші дані, такі як фотографії місцевості, зняті безпілотниками, і файли карт. Нові винаходи недавно були успішно протестовані в ході експериментальних армійських навчань AEWE (Army Expeditionary Warrior Experiment) у Форт-Беннінзі, штат Джорджія.

Як зазначив представник ITT Exelis Уїлл Крейн, датчик, який накладає теплову картинку на дисплей окулярів, за межами США не з'явиться - він не отримав схвалення з боку держдепартаменту на експорт в інші країни.

Зараз ви читаєте новину «У новому приладі нічного бачення солдати зможуть бачити, як Хижак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути