понеділок, 23 квітня 2012 17:29

У музеї бурштину виставили 170 янголів, зроблених дітьми
11

Фото: Фото: Олена Власова

Виставку найрізноманітніших янголів із дерева, глини, соломи, бурштину та навіть тіста відкрили сьогодні у міському Будинку вчених у Рівному. Доробки на конкурс привозили зі всієї області. Їхні автори – школярі, майстри та дорослі-аматори, яким дали час на творчість від Різдва до Великодня. Переможців "Параду янголів" декорують сонячним каменем та залишать на експозиції у музеї бурштину, який розташований на першому поверсі будівлі.

Наймолодшим учасникам конкурсу всього по 6-10 років, найстаршому – за 50. Матеріал, розмір та форму для янголів дозволяли обрати будь-які. Більшість авторів принесли до музею невеликі фігурки янголів, ляльки та картини.

"Проект розрахований на обдарованих дітей, однак серед учасників є чимало дорослих", - киває на стенди заступник губернатора Олексій Губанов. – "До музею спеціально запрошували кількох народних майстринь, які провели для дітей відкриті уроки з ліплення, соломоплетіння та пошиття янголят з підручних матеріалів. До вечора визначимося з переможцями. Тут дуже багато різних форм і кожна має право на увагу – але оберемо тільки десять кращих".

У перший день виставки визначають переможців – журі з художників та майстрів-бурштиністів обирає роботи, які згодом прикрасять бурштином. Голоси відвідувачів також враховують.

Поки що "Парад янголів" займає окреме приміщення. Але після декорування доробки-переможці переїдуть у загальний зал бурштинових янголів музею. Камінь для оздоблення фігурок нададуть із своїх запасів майстри або підприємства з видобутку сонячного каміння.

Вхід на виставку саморобних янголів безкоштовний.

Зараз ви читаєте новину «У музеї бурштину виставили 170 янголів, зроблених дітьми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути