вівторок, 20 листопада 2012 09:48

У Львові випустили календар з безпритульними котами
12

Фото: Фото: Ольга Швед

Напередодні Дня захисту чорних котів – 17 листопада, львівські захисники тварин вп'яте презентували календар. Цього разу лише з чорними котами, яких підібрали волонтери на вулиці.

Під опікою Львівського товариства захисту тварин перебуває понад 250 собак і 50 котів. Уже п'ятий рік поспіль товариство випускає календарі, кошти від продажу яких підуть на утримання тварин та прилаштування їх у добрі руки. Коштує такий календар 15 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові вибухнув скандал через публічно зарізану свиню у ресторані

"Збір фотографій на календар йшов майже цілий рік, тому котики з календаря вже знайшли господарів. Відбирати фотографії було досить важко, бо хотілось, щоб попри "одноманітність" мотиву, не було нудно оглядати календар. Ми зробили ще 13 фотографій "актуальних" котів, кішок і кошенят. До них додається список телефонів волонтерів, які за них відповідають. У Львові немає притулку для котів, у "Милосерді" живуть лише собаки. Волонтери тримають їх у себе вдома, або ж на так званих "перетримках" - у людей, які безкоштовно або за символічну оплату погоджуються тримати в себе тварин. Найголовніше завдання для нас - знайти кожній тварині нового господаря. І то не будь-якого, а справді відповідального і люблячого", - розповідає організатор акції Ольга Сидор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Плитвицьких озерах риба і дикі качки плавають за людьми

Презентацію календаря призначили не випадково. 17 листопада в світі відзначають День чорних котів.

"Під опікою волонтерів нашого товариства зараз понад 50 котів, відсотків десять з них - чорні. Тому ми вирішили використати презентацію календаря для того, щоб прорекламувати чорних котів, які шукають добрі руки. Але буває, що чорних котиків ображають. Напередодні Хелловіну дзвонили якісь хлопці, просили зовсім чорного кота для ритуалу. Є і казкові зовсім історії. Персидська кішка, яку господарі викинули у під'їзд, переселиася аж у Київ, в маєток чиновника. Зараз нам треба прилаштувати аж тринадцять чорних китів. Серед яких – одноокий Кутузов, Чорнуся та Фрузя. Котики стерилізовані та дуже потребують господарів" , - додає Ольга Сидор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заводити безпородних собак стає престижно

Притулку постійно потрібна допомога – корм для тварин, підстилки, медикаменти. Усіх небайдужих волонтери просять допомогти матеріально – переказати кошти на рахунок.

Міське відділення ощадбанку N 6319 м.Львова
р/p N 260043012064
МФО 385048 Код за ЄДРПОУ 13807804

 

Зараз ви читаєте новину «У Львові випустили календар з безпритульними котами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути