субота, 09 червня 2012 18:45

У Донецьку захисники собак також закликали бойкотувати Євро-2012
10

1700 собак торік були стерилізовані в Донецьку за кошти фонду "Розвиток України".
Фото: Фото: Тетяна ЗАРОВНА
9 червня захисники тварин вшановували пам'ять невинно вбитих собак.
Активісти закликали бойкотувати ігри чемпіонату, оскільки "в ім'я Євро-2012 відбуваються масові вбивства бездомних собак"
15 захисників тварин у Донецьку влаштували ходу
Активісти провели мітинг на площі Леніна під гаслами "Зупинимо жорстокість!", "Ні вбивствам тварин!", "Геть зоосадизм!"

На головній площі Донецька сьогодні, 9 червня, як і в Києві, також закликали бойкотувати Євро-2012.

15 захисників тварин влаштували ходу по головній вулиці й провели мітинг на площі Леніна під гаслами "Зупинимо жорстокість!", "Ні вбивствам тварин!", "Геть зоосадизм!".

Активісти закликали бойкотувати ігри чемпіонату, оскільки "в ім'я Євро-2012 відбуваються масові вбивства бездомних собак". Учасників акції протесту фотографували нечисленні іноземні вболівальники.

"Нас, захисників тварин, ігнорує влада й правоохоронці, тому сьогодні ми вшануємо пам'ять невинно вбитих. Цей злочин чорною плямою ліг на цю бездушну країну і футбольний чемпіонат", - заявила Gazeta.ua активістка Яна Новохатько.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Майдані зоозахисники із "закривавленими" м'ячами протестують проти "Євро"

У середині травня в Донецьку з'явилися бездомні собаки з кліпсами. Кліпса означає, що собака щеплена від сказу і стерилізована. 1700 собак були стерилізовані за кошти фонду "Розвиток України". Однак зоозахисники впевнені, що донецькі комунальники продовжують вбивати навіть "кліпсованих" собак.

"Торік бездомні собаки бігали зграями, а спочатку року, під "Євро", їх стали винищувати так масово, як ніколи раніше. Потім раптом почали культурно виловлювати, прищеплювати і випускати. Але зараз хапають усіх підряд, включаючи стерилізованих. Минулого тижня я не віддала трьох, яких годую, пояснювала їм, що ці собаки безпечні. А на мене написали протокол, по ньому мені загрожує штраф на тисячу гривень", - розповіла Gazeta.ua жителька площі Привокзальної Любов Мироненко.

"Навесні ми виявили в Донецьку яму Беккері зі свіжими 200 трупами цуценят і собак - вони були отруєні і вбиті з рушниць, - розповіла учасниця акції протесту Олена Лонюк. - За поясненнями ми звернулися до КП "Тварини в місті", яке займається виловом і нібито "гуманно присипляє". Ховаючи очі, керівник цього підприємства сказав, що ці трупи лежать там ще з минулого року".

"Ось останній злочин - 26 травня на території заводу "Еталон" в Ленінському районі Донецька на очах опікунів, які дбали про цих собак, були розстріляні зі шприцеметів п'ятеро бездомних тварин, - розповіла Людмила Новікова. - Ми провели експертизу, з'ясували, що на собаках випробували заборонений препарат, який поки що лише проходить опробації. Від нього настає параліч дихального центру. Собаки вмирали зі сльозами на очах".

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку захисники собак також закликали бойкотувати Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути