понеділок, 14 січня 2013 15:45

У Львові відкрили виставку популярних в Європі міні-акваріумів
6

Фото: Фото: Ольга Швед

12 січня у Львівський міському дитячому еколого-натуралістичному центрі відкрили виставку-конкурс міні-акваріумів.

На виставці представили двадцять акваріумів вихованці центру, які відвідують гурток акваріумістів та учасники Львівського клубу акваріумістів. Кожен акваріум оформлений у іншому стилі. Для дизайну використовували річкову гальку та каміння, мармур, вулканічну лаву, кварцевий пісок, керамічні елементи декору.

" Мета виставки - показати інтер'єр маленьких акваріумів. Найбільша проблема — у них важко приховати фільтри, термометра, обігрівачі. У акваріумах можуть жити невибагливі маленькі види риб - гуппі, неони, даніо. Фішка виставки — акваріуми із прісноводними креветками. Вони всього кілька сантиметрів завбільшки, але виконують важливу роль в акваріумі — підтримують біологічну рівновагу. Їдять рештки корму і тим самим чистять ємність. Останні кілька років мода на маленькі акваріуми до 20 літрів стрімко зросла. За кордоном, у Європі особливо, стало популярним ставити такі акваріуми на робочі столи працівників. Дивлячись на рибок, слухаючи булькотіння води працівник заспокоюється, знімає стрес. В експлуатації такий акваріум дуже простий — вистачає півгодини на тиждень аби його почистити, змінити воду. Але маленькі акваріуми — найскладніші для початківців. Потрібно правильно підібрати усі необхідні елементи для життєдайності акваріума — воду, водорості, рибок, грунт, освітлення", - розповідає директор еколого-натуралістичного центру Ігор Антахович.

Відвідувачі можуть проголосувати за найкращий акваріум. Переможець отримає приз від спонсорів виставки.

"Привела на виставку двох синів — школярів. Одразу захотіли дома мати акваріум. На виставці їм пояснили, які рибки можна завести, як правильно доглядати. Розпитала ціну - за півтисячі можна акваріум на 20 літрів із обладнанням придбати. А дітей запишу в клуб акваріумістів - хай навчаться доглядати за рибками" - каже відвідувачка виставки Марія Скочиліс.

Виставка триватиме до 27 січня, щодня з 10:00 до 18:00 год. Вхід вільний.

 

Зараз ви читаєте новину «У Львові відкрили виставку популярних в Європі міні-акваріумів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути