четвер, 06 листопада 2014 15:47

ТОП-7 речей, які були тільки в нашому дитинстві
7

У кожного покоління є свої особливості: це і культура, в якій ми росли і манера виховання батьків і, звичайно ж, радості технічного прогресу.

Давайте згадаємо наше дитинство і юність і ще раз переконаємося в тому, що нинішнє покоління навіть не зрозуміє, що це за штуки.

Кепси

 

Хто ж з нас не грав у кепси (інша назва - фішки, сотки). Мабуть, найпопулярніша гра серед дітей та підлітків, народжених у 90-ті роки. Кепси збирали, колекціонували і обмінювалися ними. Деякі досі колекціонують їх скупаючи на Ібеї і блошиних ринках.

Тетріс

 

Нінтендо, геймбой... Ви з зусиллям поясните сучасній дитині, що раніше грали в це за допомогою штуки, схожої на калькулятор. Вона навряд чи зрозуміє, що означає чорно-біла гра, і як взагалі користуватися цим великим калькулятором, і чому це має бути весело. Найсумніше, що ми не перебільшуємо.

Відеокасети

 

Якщо ви хотіли подивитися гучний блокбастер, і вам пощастило мати відак, то ви відправлялися в місцевий прокат, ну, або якщо ви мажор, то йшли в магазин за новою касетою. Коли ви забирали заповітний фільм, то найголовніше, на що сподівалися, - "хоч би цей мудак перемотав плівку". Якщо ж попередній власник касети був істинним мудаком, то ви спалювали зайві 20 хвилин свого дорогоцінного часу, адже вам потрібно було відмотати плівку до самого початку фільму.

Стаціонарний телефон

 

Покоління, яке виросло на мобільниках, ніколи не зрозуміє, як це хвилююче - дзвонити дівчині на домашній телефон, коли трубку можуть підняти її батьки. Або якщо вам пощастило, і у вас вдома було два апарати, то ваш молодший брат міг підслуховувати розмову в іншій кімнаті. Було круто, що іноді, розмовляючи по такому телефону, ви могли втрутитися в чужу телефонну розмову, і якщо вам зі співрозмовником вдавалося не спалитися, то можна було підслуховувати незнайомих вам людей.

Годинник Монтана

 

Це Apple Watch свого часу - Монтана з вбудованим секундоміром і 16 мелодіями - надіти їх на руку мріяв кожен підліток. З таким годинником ви набували особливого статусу у класі, викликали повагу і довіру.

Тамагочі

 

У перші роки появи тамагочі більше сорока мільйонів дітей ростили віртуального домашнього вихованця, прибирали за ним віртуальне лайно, годували уявної їжею і плакали, коли в кишеньковому другові сідала батарейка або він помирав від голоду.

Плеєр

 

Якщо ви були занадто крутим, і вам не дуже подобалося слухати радіо, то у вас точно повинен був бути свій касетний плеєр. У вас були касети з наймоднішими групами і всі пісні на цих касетах були улюбленими. Ви стикалися з тією ж проблемою перемотування, що і на відеокасетах, але це все одно було круто.

Зараз ви читаєте новину «ТОП-7 речей, які були тільки в нашому дитинстві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути