пʼятниця, 13 червня 2008 18:13

Телефон розпізнає і знімає усмішку

Рівнянка Олена Шевцова, 25 років, придбала телефон "Соні Ерікссон К850" на 5 Мпкс. Покупку порадив брат. Знав, що сестра давно хоче купити фотоапарат і змінити мобільний.

— Я за нього віддала майже три тисячі гривень, — каже Олена. — Але тисячу точно зекономила, бо зараз більш-менш нормальний фотоапарат коштує близько двох тисяч і хороший мобільний телефон стільки ж. А так маю два в одному.

Щоб не перевантажувати пам"ять телефону, Шевцова всі фото відразу скидає в комп"ютер.

Телефон із потужною камерою називають камерофоном. Він має можливості фотоапарата та всі функції мобільного телефону.

— Якби мене запитали, який камерофон краще придбати, я б порадив "Самсунґ G800", — говорить Євген Ріпа, 19 років, із магазину "Citi.com" на Петрівці. — У нього потужна камера на п"ять мегапікселів, тому за якість знімків можна не боятися.

У телефоні "Самсунґ G800" є трикратний оптичний зум. Під час наближення-віддалення об"єктив не виступає з корпуса. Апарат може автоматично фіксувати обличчя в кадрі, стабілізувати зображення. У ньому є функція зменшення червоних очей.

— Телефон належить до бізнес-класу, — продовжує Євген. — На ньому можна роздруковувати документи через блютуз, він має МР3, відеоплеєр та FM-радіо.

В інтернет-магазинах Києва апарат коштує від 2021 до 2327 грн.

— Хорошу "мильницю" на 5 мегапікселів можна купити за 1500 — 2000 гривень, — розповідає Євген, 25 років, фотограф київського видання. — Його якість залежить від того, який у ньому зум: цифровий чи оптичний. Оптичний значно кращий. Те ж стосується камер у мобільних телефонах.

З діодним спалахом можна фотографувати уночі

Компанія "Самсунґ Електронікс" є визнаним лідером із виробництва камерофонів. Перший "Самсунґ S250" на 5 Мпкс випустили в Кореї ще 2004 року. А нещодавно з"явилися дві новинки на 5 Мпкс: "Самсунґ G600" і "Самсунґ F480".

У першому камера оснащена потужним діодним спалахом, тож можна знімати в сутінках і навіть уночі. Має автофокус, редактор зображень і 4-кратний цифровий зум. В інтернет-магазині "Розетка" коштує 1726,60 грн.

"Самсунґ F480" оснащений сенсорним дисплеєм та камерою на 5 Мпкс. Телефон має розміри візитівки. Це перший апарат, у якому є функція розпізнавання усмішки. Телефон визначає, коли людина усміхається й автоматично робить знімок. В Україні телефон з"явиться в кінці червня, повідомили в компанії "Самсунґ". Коштуватиме приблизно 3000 грн.

— Сім камерофонів зараз користуються найбільшим попитом у покупців "Мобілочки", — зазначає Тетяна Філіпович, 33 роки, піар-менеджер компанії "Мобілочка". — Усі мають камеру на 5 мегапікселів.

"LG KE990" здатен працювати в мережах третього покоління, коштує 2999,95 грн, смартфон "Нокія N95 8Гб" має 8 Гб вбудованої пам"яті, коштує 5449,95. "Нокія N82" — моноблок, має 100Мб вбудованої пам"яті, його ціна 3899,95 грн.

Камерофон "Самсунґ U900" із сенсорним дисплеєм віддають за 3358 грн, а "Соні Ерікссон К850" — за 2949. "Самсунґ G600" коштує в "Мобілочці" 2198 грн, "Самсунґ G800" — 2798.

Фотознімки, зроблені цими телефонами, мають хорошу якість, якщо їх роздрукувати.

— Телефоном на два мегапікселі нашого покупця вже не здивуєш, тому що майже всі моделі з фотокамерами комплектують об"єктивом із таким розширенням, — підсумовує Тетяна. — А в Україні всі прагнуть за найновішим і кращим.

Компанія "LG Kg920" своєю чергою випустила потужний камерофон на 5 Мпкс із 20-кратним зумом. Апарат здатен позмагатися з повноцінними телефонами. Орієнтовна ціна — $990.

Зараз ви читаєте новину «Телефон розпізнає і знімає усмішку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути