четвер, 22 вересня 2011 16:42

Студенти створили роботів, керувати якими можна силою думки

Студенти створили роботів, керувати якими можна силою думки

Літаючих, плазуючих і плаваючих роботів продемонстрували публіці у виставковому центрі Мерілендського університету. Більшість з механізмів були створені студентами.

Особливу увагу відвідувачів привернули експонати, керовані за допомогою нейрокомп'ютерних технологій, а також такі, які імітують рухи тварин. За словами фахівців університету, такі роботи здатні проникати у важкодоступні місця та можуть бути з успіхом використані в пошуково-рятувальних операціях.

Один з експонатів виставки - літаючий механізм, керований мозковими імпульсами за допомогою електродів і сенсорних датчиків. Робот здатний підніматися на висоту більше 100 метрів.

"Усе залежить від концентрації уваги. Вам потрібно лише зосередитись, щоб відірвати його від землі. Тут чотири датчики, три торкаються ваших вух і один - чола. Прилад отримує електричні сигнали з мозку і таким чином контролює рух робота", - розповів один з розробників механізму, студент Мерілендського університету Грег Гремілліон.

За словами організаторів виставки, їхніми основними відвідувачами є діти, а основна мета заходу - стимулювати молоде покоління до заняття наукою.


Зараз ви читаєте новину «Студенти створили роботів, керувати якими можна силою думки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути