субота, 01 вересня 2012 03:48

Шотландський рибалка виловив пляшку з 98-річним листом

Шотландський рибалка Ендрю Ліпер виловив пляшку, в якій виявилося послання, датоване 1914 роком, повідомляє Associated Press. Посудина з 98-річним листом був виявлений біля берегів Шетландських островів на північний схід від Шотландії.

Знахідка була зроблена ще у квітні 2012 року, однак ЗМІ почали повідомляти про неї лише зараз. Причиною стало те, що Книга рекордів Гіннесса нарешті офіційно визнала виловленої Ліпером лист у пляшці найстарішим з тих, що коли-небудь були знайдені в водоймах світу.

Попереднім рекордсменом було 93-літний лист. Примітно, що він також був знайдений неподалік від Шетландських островів. Як відзначає AP, в 1914 році в море було кинуто 1890 таких пляшок з записками від шотландських чиновників.

Майже дві тисячі пляшок брали участь в експерименті по складанню карти підводних течій в морях навколо Шотландії. У записках говорилося, що той, хто знайшов повинен записати всі дані про свою знахідку, а потім звернутися до влади і отримати нагороду в шість пенсів. Скільки всього таких пляшок було виловлено, не уточнюється.

Зараз ви читаєте новину «Шотландський рибалка виловив пляшку з 98-річним листом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути