пʼятниця, 22 липня 2011 18:20

Сметроносну бактерію E.coli перетворять на придверні килимки

Сметроносну бактерію E.coli перетворять на придверні килимки

Бактерія, яка стала причиною смертельних отруєнь у низці країн світу, вже використовується для виробництва пластику, а невдовзі може бути застосована для виробництва біопалива.

За словами американського вченого Джея Кіслінга, низка компаній розробляє технологію, яка дозволить виробляти комерційні обсяги біопалива на основі бактерії E.coli вже за 5 років.

Утім, як додав учений, мине понад 20 років, поки біопаливо на основі бактерій стане популярним..

"Попри те, що біопаливо має величезний потенціал, що сприяє зниженню споживання викопного палива, пройде ще багато років, перш ніж біопаливо стане серйозним конкурентом бензину", - вважає вчений, що опікується розробкою нового виду біопалива.

Крім того, за словами Кіслінга, за подібною технологією із використанням кишкової бактерії вже виробляється пластик, із якого, наприклад, виробляються пластикові придверні килимки.

"Хоча у пластику, виробленому із E.coli немає нічого небезпечного, компанії зазвичай не повідомляють споживачам про незвичайне походження", - заявив Джей Кіслінг.

Нагадаємо, впродовж останнього місяця від отруєння, викликаного кишковою бактерією E.coli, у Європі померли 47, і захворіли понад 1000 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Сметроносну бактерію E.coli перетворять на придверні килимки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути