середа, 06 липня 2011 22:06

Єгипет заперечує свою причетність до інфекції E.coli

Єгипет заперечує свою причетність до інфекції E.coli

Міністерство сільського господарства Єгипту відкинуло твердження влади Європейського союзу про те, що причиною появи кишкової інфекції E.coli у Франції та Німеччині стали єгипетські насіння.

До цього моменту жоден із проведених аналізів не підтвердив версію Євросоюзу про те, що насіння пажитника з Єгипту заражені кишковою інфекцією E.coli, яка поширилася останнім часом у Франції та Німеччині, повідомив в середу Мінсільгосп Єгипту.

Раніше представники карантинної служби Мінсільгоспу Єгипту побували з неоголошеним візитом на підприємствах і провели забори насіння для подальших аналізів.

"Аналізи насіння пажитника, проведені в центральних лабораторіях Єгипту, показали, що єгипетські насіння безпечні і не заражені цією інфекцією", - йдеться в заяві Мінсільгоспу Єгипту.

На думку Каїра, ствердження Євросоюзу про те, що насіння пажитника з Єгипту могли стати причиною поширення інфекції E.coli в Європі, "є помилковими і не мають під собою підстави".

"Як Єгипет може бути джерелом штаму, якщо на території країни не зареєстровано жодного випадку зараження?", - йдеться в документі.

При цьому в міністерстві нагадали, що держава строго контролює всі єгипетські компанії, які займаються експортом насіння в Європу, всі ці компанії мають міжнародні сертифікати якості. Мінсільгосп Єгипту у співпраці з міністерствами охорони здоров'я та закордонних справ має намір роз'яснити ситуацію "з метою захисту єгипетського експорту і національної економіки", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, небезпечна кишкова інфекція в Європі, викликана рідкісним штамом бактерії E.coli, забрала життя понад 50 осіб. Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) повідомляє, що захворювання зафіксовані в 16 країнах. Про те, що заражені бактерією E.coli пророщені насіння могли потрапити до Європи з Єгипту, повідомили фахівці Європейського центру з профілактики та боротьби із захворюваннями (ЕСDC) і Європейського агентства з продовольчої безпеки (EFSA). Міністр сільського господарства Єгипту Алі Сулейман спростував ці повідомлення, зазначивши, що присутність цієї бактерії в Єгипті не виявлено і ніколи раніше не реєструвалося.

Зараз ви читаєте новину «Єгипет заперечує свою причетність до інфекції E.coli». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути