понеділок, 04 липня 2011 09:01

Смертельно небезпечна бактерія E.coli потрапила в мінеральну воду

Смертельно небезпечна бактерія E.coli потрапила в мінеральну воду

У Чехії смертельно небезпечна бактерія E.coli, що викликає кишкову інфекцію, виявлена в пляшках з мінеральною водою. Державна сільськогосподарська і продовольча інспекція терміново розпорядилася вилучити воду Aquila Aqualinea з магазинів і попередила покупців про те, що велика партія цієї води може становити небезпеку для здоров'я.

Компанія-виробник води Karlovarske mineralni vody вилучила з обігу 33 тис. пляшок і попросила покупців перевірити куплену раніше мінеральну воду - на пляшці вказано термін придатності "до 20.05.2012".

У Європі від кишкової інфекції, викликаної бактерією E.coli, вже загинули більше 50 людей. Спочатку спалах був зафіксований на півночі Німеччини. Спочатку передбачалося, що переносником небезпечних бактерій є огірки з Іспанії, але це припущення не підтвердилося. Потім фахівці припускали, що джерелом інфекції могла стати ферма в Нижній Саксонії.

У четвер медики висунули версію, що заражені бактерією E.coli насіння могли бути завезені в Європу з Єгипту в 2009-2010 роках. Але й ця інформація пізніше була спростована єгипетським міністерством сільського господарства.

На початку червня фахівці Європейського центру з контролю і профілактики захворювань (ECDC) повідомили, що причиною захворювань є рідкісний тип E.сoli: цей мутований штам раніше не був відомий, він стійкий до багатьох антибіотиків.

Зараз ви читаєте новину «Смертельно небезпечна бактерія E.coli потрапила в мінеральну воду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути