четвер, 16 червня 2011 14:42

Масове захворювання у Франції: криваву діарею викликали біфштекси

Масове захворювання у Франції: криваву діарею викликали біфштекси

Спалах гострого інфекційного захворювання, викликаного кишкової бактерією E.coli, зафіксована серед дітей у французькому Ліллі. Шестеро хворих госпіталізовано. Причиною зараження стали рубані біфштекси. Фахівці, однак, не пов'язують цей спалах з інфекцією, що охопила Німеччину.

Хворим французьким дітям від двох до восьми років. Вони живуть в різних містах регіону Нор-Па-де-Кале. Всі постраждалі їли рубані біфштекси фірми Steaks Country, куплені у великій мережі супермаркетів Lidl, після чого у них почалася кривава діарея, пише Newsru.

У четвер вранці трьох дітей підключили до апарату гемодіалізу. "Їх стан серйозний, однак не викликає побоювань", - заявили журналістам медики.

За словами експертів міністерства, виявлена у Франції бактерія "ніяк не пов'язана з інфекцією, яка спалахнула в Німеччині" і забрала життя 38 людей в Європі. Найближчим часом будуть проведені всі необхідні дослідження, щоб зрозуміти характер інфекції і повністю виключити її зв'язок з німецькою E.coli.

Компанія-виробник біфштексів в ніч на четвер відкликала всю партію своєї продукції, яка, як передбачається, є джерелом небезпечної інфекції, передає РИА "Новости".

Крім того, влада рекомендує громадянам смажити рубане м'ясо без його розморожування, оскільки бактерія гине вже при температурі в 65 градусів за Цельсієм. Чиновники також попросили населення негайно звертатися по допомогу до лікарів у разі появи симптомів або порушення роботи шлунково-кишкового тракту протягом 10 днів після вживання в їжу біфштексів цієї марки.

Зараз ви читаєте новину «Масове захворювання у Франції: криваву діарею викликали біфштекси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути