пʼятниця, 01 липня 2011 10:27

Бактерія E.сoli вже вбила 50 людей

Бактерія E.сoli вже вбила 50 людей

Кількість жертв особливо небезпечного штаму E.сoli (кишкової палички) в Європі, за останніми даними, склала 50 людей. Раніше повідомлялося про 47 жертв.

У Німеччині зафіксовано 48 смертей, по одній людині померло від інфекції у Швеції і США. Всього у 16 країнах виявлено понад 4 тисячі випадків інфекції.

ВОРЗ повідомляє, що в Німеччині після спалаху інфекції на початку травня постраждали більше 3,9 тисяч людей, більше 800 з них перенесли особливо важку форму хвороби, яка супроводжується ускладненнями, відомими як гемолітичний уремічний синдром HUS.

Кількість нових випадків інфекції після піку, що припав на 30 травня, стабільно знижується, повідомляє німецька влада.

Спалах кишкової інфекції спочатку було зафіксовано на півночі Німеччини. Спочатку передбачалося, що переносником небезпечних бактерій є салатні огірки з Іспанії, але це припущення не підтвердилося. Потім фахівці заявили, що джерелом інфекції могла стати ферма в Нижній Саксонії, яка поставляє на ринки країни пророщену сою та інші злаки, що використовуються для приготування салатів та інших страв.

У четвер фахівці Європейського центру з профілактики і боротьби із захворюваннями (ECDC) заявили, що заражене бактерією E. coli пророщене насіння могло бути ввезене до Європи з Єгипту у 2009-2010 роках.

Інфекцію викликала так звана ентерогеморагічна бактерія Escherichia coli (кишкова паличка). Бактерія E.coli часто присутня в кишечнику людей і теплокровних тварин. Більшість її штамів нешкідливі, але деякі штами, такі, як EHEC, можуть викликати важкі хвороби харчового походження.

На початку червня, фахівці Європейського центру з контролю і профілактики захворювань повідомили, що причиною захворювань є рідкісний штам E.сoli, що належить до серотипу (варіатівності усередині підвидів бактерій або вірусів) 0104: H4. Штам, що мутував, через який у Німеччині вмирають люди, раніше не був відомий, він стійкий до багатьом антибіотикам.

Симптоми що викликаються бактеріями EHEC хвороб - кривава діарея, жар і блювота. Більшість пацієнтів видужують протягом десяти днів, але у незначного числа пацієнтів (дітей раннього віку і літніх людей) хвороба може набути важкої формиіз загрозою для життя.

Зараз ви читаєте новину «Бактерія E.сoli вже вбила 50 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути