понеділок, 20 червня 2011 13:51

Українцям можна не боятися бактерії E.coli?

Українцям можна не боятися бактерії E.coli?

Жодного випадку зараження українців кишковою паличкою E.coli немає. Про це сьогодні сказав голова державної санітарно-епідеміологічної служби України Анатолій Пономаренко.

"Ситуація у нас керована і жодного випадку ні захворілих, ні підозрілих на захворювання цією страшною недугою у нас немає. Про це я офіційно заявляю і підтверджую", - додав він.

Пономаренко також зауважив, що Україна адекватно відреагувала на ситуацію з зараженням на кишкову паличку E.coli в Європі і наразі ситуація в Україні контрольована. Також, за його словами, Державна санітарно-епідеміологічна служба проводила консультації з керівництвом держави і спільно з ним прийшла до висновку, що заборона імпорту сільськогосподарської продукції тваринного та рослинного походження є передчасним і недоцільним кроком.

"Якщо б ми вийшли на те, що ризик, дійсно, є, ми одразу поставили до відома і загострили увагу керівництва держави, написали б на РНБО і Президенту, і прем'єр-міністру, і депутатам би повідомили, що нам потрібно своєчасно робити такі заходи", - додав він.

Нагадаємо, в результаті спалаху інфекції, викликаної мутованої кишковою паличкою E.coli, з початку травня в Європі померло, за різними даними, від 20 до 30 осіб. 10 червня в Німеччині повідомили, що джерелом зараження є пророщені насіння бобових. До цього були спростовані версії про те, що причиною епідемії могли стати огірки з Іспанії або паростки сої з Німеччини. Крім того, повідомлялось про постраждалих від цієї хвороби у Польщі та Словаччині.

Зараз ви читаєте новину «Українцям можна не боятися бактерії E.coli?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути