вівторок, 05 липня 2011 18:51

Євросоюз відмовився від насіння бобових з Єгипту

Євросоюз відмовився від насіння бобових з Єгипту

Євросоюз запровадив тимчасову заборону на ввезення певних видів насіння бобових з Єгипту, які могли стати джерелом кишкової інфекції, що розповсюджена у Німеччині та Франції.

Дані дії європейської влади послідували після публікації доповіді Європейського центру профілактики та контролю захворювань (ECDC), дослідження якого підтвердило наявність зв'язку між захворюванням і єгипетським насінням. Про це йдеться в опублікованому сьогодні повідомленні Єврокомісії, повідомляє РБК.

У ньому наголошується також, що країнам блоку слід прийняти належні кроки і упевнитися в тому, що все насіння, поставлене до Європи єгипетськими виробниками в період 2009-2011 рр., буде перевірене на предмет небезпечних бактерій, вилучене з обігу і знищене.

1 липня цього року ECDC повідомив, що джерелом кишкової інфекції могло стати насіння бобових, імпортоване з Єгипту. За даними організації, насіння пажитника, ввезене з Єгипту в 2009 р. і 2010 р., могло бути заражене інфекцією E.coli, від якої вже загинули більше 50 людей по всьому світу. Насіння було замовлене британською компанією і перепродане до Франції в 2009 р. Через рік пажитник був ввезений до Німеччини.

У доповіді також говориться, що потенційно небезпечні продукти все ще доступні для купівлі як усередині Європейського союзу, так, можливо, і за його межами. EDCD рекомендує бути обережними, поки дослідження єгипетського насіння не буде завершено.

Нагадаємо, в цілому в Європі зареєстровано вже більше 4 тисяч хворих.

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз відмовився від насіння бобових з Єгипту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути