пʼятниця, 18 грудня 2009 17:10

"Секс" увійшов до п"ятірки популярних дитячих пошукових запитів

"Секс" увійшов до п"ятірки популярних дитячих пошукових запитів

Запити "sex" і "porn" увійшли до п"ятірки найпопулярніших запитів, зроблених в 2009 році користувачами молодшими 18 років, йдеться в дослідженні Symantec. Їх обігнали тільки запити "Youtube", "Google" і "Facebook".

Для складання рейтингу Symantec скористалася базою даних з 14,6 мільйонів запитів, зібраною її системою інтернет-фільтрації Onlinefamily.Norton, призначеною для захисту дітей від дорослих матеріалів.

У 30 відсотках випадків пошукові запити стосуються музики, а в 12 відсотках - телепередач або фільмів. Інтереси сильно розрізняються за віком. Так, 23 відсотки запитів дітей у віці семи років і молодше стосуються ігор. У віці від 8 до 12 років найпопулярнішими (27 відсотків) стають музичні запити. Підлітки (від 13 до 18 років) шукають що-небудь, пов"язане з музикою, у 34 відсотках випадків.

Варто відзначити, що 20 найпопулярніших запитів стосувалися назв популярних ресурсів. У прес-релізі не уточнюється, чи не були ці запити спробою проникнути на заборонені батьками сайти. Крім того, неясно, чи відсіювалися запити, зроблені старшими дітьми або батьками під обліковим записом молодших. Відсутність подібного фільтру могла б пояснити, чому у дошкільників на четвертому місці по популярності знаходиться запит "porn".

Лента

Зараз ви читаєте новину «"Секс" увійшов до п"ятірки популярних дитячих пошукових запитів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути