понеділок, 07 грудня 2009 16:09

У Китаї платять $1500 за повідомлення про порно-сайти

У Китаї платять $1500 за повідомлення про порно-сайти

Китайський уряд запропонував нагороду в 10 тисяч юанів ($1500) тим користувачам Інтернету, які повідомлять про веб-вузли, на яких розміщено порнографічні матеріали, передає The Telegraph.

Уряд вирішив заохотити користувачів до боротьби з контентом, який "шкодить публічній моралі". Проте схоже на те, що нова кампанія, навпаки, заохотила користувачів Інтернету старанно шукати порнографію в мережі.

В межах 24 годин після опублікування закону, на гарячу лінію в Центрі нелегальної інформації в Інтернеті надійшло більше 500 телефонних дзвінків і 13 тисяч оперативних доповідей.

Цензори шукають будь-які веб-сайти, які містять непристойні матеріали, або рекламують сексуальну продукцію. Перша особа, яка повідомить про кожен сайт отримає між тисячею юанів та 10 тисячами після того, як комітет розгляне доповідь.

Китайська влада вже здійснила низку заходів для заборони онлайн-порнографії. Раніше цього року уряд публічно оштрафував Google за те, що його сервери в Китаї не фільтрували порнографчні матеріали.

Проте китайський уряд раніше відмовився від пропозиції інсталювати на кожен комп"ютер в країні спеціальну програму, яка б фільтрувала небажаний контент.

Тим часом, в країні вже заборонені такі сайти, як Facebook, Twitter та YouTube.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Китаї платять $1500 за повідомлення про порно-сайти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути