Ексклюзиви
пʼятниця, 14 січня 2011 14:47

Популярні знеболювальні ліки призводять до серцевих нападів

Популярні знеболювальні ліки призводять до серцевих нападів

На думку дослідників, знеболювальні ліки, на зразок ібупрофена, у багатьох людей збільшують ризик серцевих нападів і інсультів. До групи ризику належать літні люди з артритом, у яких спостерігаються проблеми з серцем. У великих дозах такі ліки шкідливі для організму людини.

Ученими з Швейцарії було проведено дослідження, в якому брали участь 116429 пацієнтів, з метою оцінки серцево-судинних ризиків, які пов'язані зі всіма нестероїдними протизапальними препаратами. Завдяки отриманим результатам з'ясувалося, що ібупрофен підвищує ризик інсульту втричі.

При вживанні диклофенаку і еторикоксибу ймовірність смерті збільшується в чотири рази в результаті серцевого нападу. Ученими було досліджено сім препаратів, з яких напроксен виявився менш шкідливим, проте цей препарат може викликати подразнення шлунку, при цьому необхідне буде призначення нового препарату з протидіючим ефектом. По словах учених, при вживанні аспірину у великих дозах значно зростає ризик розвитку інфаркту і інсульту.

За матеріалами Flistnews

Зараз ви читаєте новину «Популярні знеболювальні ліки призводять до серцевих нападів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути