В результаті дослідження дитячих меню в різних громадських установах дієтологи виявили, що лише близько 30% порцій включали достатню кількість калорій.
"Ми чекали, що дослідження продемонструє, що дітям в основному пропонують дуже калорійну і жирну їжу. Проте виявилось, що укладачі дитячих меню вдалися до іншої крайності - дітям пропонують практично знежирену їжу з великою кількістю овочів і фруктів", - передає TheDailyMail слова дитячого дієтолога Сари Елмонд.
Лікар зазначила, що організм маленьких дітей потребує багатих енергією харчових продуктів, що можуть забезпечити його нормальне функціонування впродовж всього дня. Крім того, багаті клітковиною овочі і фрукти можуть перешкодити організму поглинати живильні речовини, що впливають на зростання, повідомляє Телеграф.
Коментарі