пʼятниця, 08 лютого 2013 12:18

Пенсіонера у власній квартирі завалило сміттям, яке він збирав 25 років
8

Фото: Фото: Тарас Подолян

75-річний киянин Володимир Янко 25 років зносить до своєї двокімнатної квартири сміття. 1 лютого воно його завалило. Чоловіка витягували із квартири рятувальники.

"Років 5 тому двері до цієї квартири відкривалися наполовину, а останнім часом прочинялися всього сантиметрів на 30. Господар заходив всередину боком. Витрачав на це хвилин двадцять. Позаминулого тижня він зайшов у квартиру і його привалило. Він почав кликати на допомогу, сусіди викликали рятувальників. МНС-ники до його квартири хотіли залізти через балкон, та через завали не змогли цього зробити. Довелося розбирати двері", - розповів кореспонденту Gazeta.ua сусід Володимира Янка Максим Борисенко.

"Коли його витягли, він попросив води. Хтось із сусідів подав йому склянку. Він подивився на неї і сказав: "Якщо вона з крану, то я не питиму". Кажуть, його робота була пов'язана із водопроводом і він знає, яка вода тече у наших кранах", - додав він.

Володимир Янко живе на другому поверсі 5-поверхової "сталінки" по вул Боженка, 47/49. Це — за кількасот метрів від палацу "Україна".

"У цій квартирі Володимир Григорович живе з 1957 року. Тоді переїхав сюди разом з батьками і молодшим на десять років братом Юрою. Після смерті батьків брат Володимира Григоровича одружився і він залишився сам. Володимир Григорович все життя працював інженером на заводі Патона. Мав ступінь кандидата фізичних наук. Сміття почав зносити в квартиру після виходу на пенсію", - розповіла мешканка 24-ої квартири Анна Юріївна.

"За кілька років квартира перетворилася на звалище, влітку так смердить, що навіть у під'їзд гидко заходити. А позаторік у нього завелися таргани, які розповзалися по всіх квартирах", - додала вона.

Білі діктові двері квартири Володимира Григоровича наполовину проломлені. Це зробили рятувальники, аби витягти господаря. Дірка вгорі закладені коробкою з-під піци, посередині -  навхрест забита двома вузькими дощечками. З-під них видно пакети з одягом, мішки із книжками та коробки із годинниковими механізмами. Через сміття зайти в квартиру неможливо.

"Зараз господар тут не живе. Кажуть, він лежить в терапевтичному відділенні якоїсь лікарні. Та вчора його тут бачили. Біля будинку до нього підійшов якийсь чоловік. Вони про щось довго говорили. А потім він взяв Володимира Григоровичу під руку і кудись повів", - розповіла Анна Юріївна.

Зараз ви читаєте новину «Пенсіонера у власній квартирі завалило сміттям, яке він збирав 25 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути