вівторок, 14 лютого 2012 07:30

Ясик Весельський 22 роки не виносив сміття з хати

Автор: фото: Михайло ПЕРКОВ
  Хмельничанин Ясик Весельський щодня зносить сміття до свого помешкання. У трикімнатній квартирі живе без опалення, води і каналізації
Хмельничанин Ясик Весельський щодня зносить сміття до свого помешкання. У трикімнатній квартирі живе без опалення, води і каналізації

Мешканці 5-поверхівки на просп. Миру, 78 у Хмельницькому скаржаться на сусіда 75-річного Ясика Весельського з квартири №1. Той зносить до своєї трикімнатки мотлох, де плодяться щури.

— Я три роки тут живу, а до цієї воніщі не привик, — каже 27-річний Роман Марцун, сусід Ясика. — У мене дочка Крістіна, їй 3,5 року. Боюся, щоб якої холєри не підчепила.

У під'їзді стійкий запах цвілі, сечі і щурячого посліду. Стіни вкриті грибком.

— Він зносить у квартиру все, що находить на мусорках, — розповідає 62-річна Галина Чистякова з третього поверху. — І це з 1990 року. Куди ми тільки не зверталися — жек, санстанція, міліція. Ноль результату.

Мешканці під'їзду забили вхідні двері квартири №1 дошками. Господар діставався свого помешкання крізь вікно.

— Зараз морози, а так смердить, — говорить 54-річна Тетяна Шимко з першого поверху. — Представте, що тут робиться літом. Криси бігають, як коні. Я вже кілька разів міняла пол, бо згризають. Травлю їх кожен місяць. А коли якась під сподом здохне, то так смердить. Їх тут наплодилося. Я і кота тримаю. То тепер боюся, щоб криси його не з'їли. До Ясика раз на місяць приходить рідна сестра. Кине через вікно їсти, як собаці, пенсію забере і піде. Там у нього не топиться, тільки купи мусора. Ще запалить, усі згоримо.

Аби потрапити до квартири №1, відгинаю цвяхи і розмотую дріт. У ніс б'є сморід нечистот, коридором пробігає щур. Зупиняється, оглядає і поволі йде далі. Квартира захаращена мотлохом. На стінах — залишки шпалер, вікна забиті фанерою. Світло, вода, газ і каналізація відключені.

Віддалена кімната завалена сміттям до стелі. Ясик Іванович перебирає його в кутку. Спілкуватися не хоче. Біля нього сидить пацюк, не боїться.

— Квартина зареєстрована на Олені Клусковській, сестрі Ясика, — розповідає майстер жеку №6 Галина Сладкомедова, 53 роки. — Вона психічно хвора, живе в якомусь селі. У Ясика є ще сестра Ванда. Вона прийде раз на місяць, забере пенсію, а йому виживай, як хочеш. Ми кілька разів приходили з комісіями. То він вийшов, став гівно по під'їзду розкидати. То комісія розійшлася.

На обліку в психіатра Ясик Іванович не перебуває.

— Антисанітарія є, але він робить її у себе вдома, — розводить руками дільничний інспектор міліції 29-річний Олександр Михальчук. — Люди скаржаться, але складу злочину немає. За що ми його притягнемо?

— Ми теж нічого не можемо робити, — додає 45-річний Ярослав Главацький із міської санітарно-епідеміологічної станції. — Наші працівники не уповноважені діяти самостійно. Взагалі то це справа жеку.

Рятувальники лише говорять про високий ризик виникнення пожежі в квартирі.

Зараз ви читаєте новину «Ясик Весельський 22 роки не виносив сміття з хати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути