середа, 10 жовтня 2007 15:42

Пам"ять стільникового телефону збільшили до 8 гігабайт

"У моїй мобілці "Нокіа 6300" — 7 мегабайтів. Я збираю в трубці фотографії і мелодії, тому такої пам"яті виявилося замало", — каже вінничанин Микола Дячук, 24 роки.

Хлопець вставив у телефон додаткову флеш-картку на 2 Гб. Купив в інтернет-магазині за $30. Флеш-картки — найпопулярніший засіб збільшення пам"яті мобільника. Компанія "Айвенчерз ґруп"підрахувала, що з початку цього року українці купили їх 1,4 млн — майже на 1 млн більше, ніж торік. Однак збільшена пам"ять перевантажує прилад. Іноді телефон починає "зависати", ділиться досвідом Микола Дячук.

Для великої кількості інформації підійдуть мобільні телефони зі збільшеною влаштованою пам"яттю. У мережі магазинів "Алло" продають смартфон "Нокіа N91" на 8 Гб. Його ціна — $673. В інтернет-магазинах такий коштує $475. У комплекті — високоякісні навушники.

Флеш-карту на 8 гігабайт продають за 134 долари

Незабаром з"являться ще три моделі "Нокіа" з такою самою пам"яттю — N81, N95. Смартфон "Нокіа N95" має фотокамеру на 5 мегапікселів. Пам"ять на 8 Мб вміщає 20 год. відео або 6 тис. аудіозаписів. Орієнтовна ціна — $900, повідомили в магазині "Алло", що на столичній вул. Льва Толстого. Очікують, що нова модель надійде в продаж у листопаді.

Тим часом у США почали продавати "Нокіа N95-3" з пам"яттю 16 Гб та акумулятором збільшеної ємності. Ціна — $700. Дату її появи в Україні представники компанії не повідомляють.

У смартфони з малою пам"яттю можна вставити флеш-картку на 8 Гб. В інтернет-магазинах її продають за $139–282.

Телепередачу можна записати на MP3-плеєр

Виробник комп"ютерної техніки американська компанія "Майкрсофт" представила нові MP3-плеєри "Зун". Розроблено три моделі. Одну з них обладнали жорстким диском на 80 Гб. Дві інші мають флеш-пам"ять на 4 і 8 Гб.
На плеєрах можна переглядати фільми формату MPEG4, а також записувати і відтворювати телепередачі. Керують ним за допомогою сенсорної навігаційної кнопки.
У продажу плеєри "Зун" з"являться до кінця року й коштуватимуть $150–250.

Зараз ви читаєте новину «Пам"ять стільникового телефону збільшили до 8 гігабайт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути