понеділок, 12 травня 2008 12:57

Ожиріння напряму пов"язане із тривалістю сну

Учені з Національного центру медичної статистики США дійшли висновку, що люди, які сплять по шість годин день, мають таку ж схильність до ожиріння, як і ті, хто спить дев"ять і більше годин.

Метою дослідження, яке було проведено з 2004 по 2006 рік і в якому взяли участь 87 тисяч дорослих американців, були причинно-наслідкові зв"язки між курінням, зловживанням алкоголю, ожирінням і сном.

Автор проекту, Шарлот Шоєнборн, заявляє про те, що фахівцям не вдалося точно встановити взаємозв"язок між курінням і сонливістю. Хоча експерти відмітили, що серед людей, що спали менше 6 годин в день, відсоток курців був найбільшим і склав 31%, тоді як серед любителів довгого сну цей показник досяг 26%.

Що стосується зв"язку між ожирінням і сном, то ті люди, які страждали від недоліку сну, в 33 % випадках були схильні до ожиріння, тоді як у тих, хто спав по 9 годин в день, такі випадки були зафіксовані лише у 26%.

Також учені з"ясували, що ті, хто мало спить, ще і частіше інших страждають від алкоголізму, повідомляє Кореспондент.

Зараз ви читаєте новину «Ожиріння напряму пов"язане із тривалістю сну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути