вівторок, 02 листопада 2010 16:27

Оливкова олія поліпшує роботу печінки

Оливкова олія поліпшує роботу печінки

Оливкова олія може захистити печінку від шкідливих впливів навколишнього середовища, вважають вчені з Університету Монастір в Тунісі та університету Короля Сауда в Ер-Ріяді в Саудівській Аравії.

У піддослідних тварин, які харчувалися оливковою олією, печінка частково вціліла навіть під дією помірно токсичних гербіцидів, пише Takzdorovo.

Вчені провели експерименти на групі з 80 щурів. Частина піддослідних тварин харчувалися дієтою, багатою на оливкову олію, решта - звичайною їжею. Дослідники розділили тварин на сім груп, шість з яких піддали дії гербіциду.

У всіх щурів виявилося сильне ушкодження печінки. Але у тих тварин, до раціону яких ввели оливкову олію, вчені виявили підвищення антиоксидантної активності ферментів і зниження ушкодження печінки.

Подібні дози гербіцидів люди зазвичай не отримують, але вчені рекомендують включати в меню оливкову олію, адже воно, як з'ясувалося, здатне захистити печінку від наслідків впливу інших шкідливих чинників.

Це не враховуючи того, що оливкова олія є профілактикою депресій і серцево-судинних захворювань, а також входить до складу відомої середземноморської дієти, яка подовжує життя.

Зараз ви читаєте новину «Оливкова олія поліпшує роботу печінки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути