Ексклюзиви
понеділок, 03 жовтня 2011 17:30

На 9-струнній гітарі можна грати як на піаніно

На 9-струнній гітарі можна грати як на піаніно

Оригінальний інструмент, який закріплюється на підставці, подібний до синтезатора, дозволяє створювати звуки та акорди в п'яти октавах.

Електрогітара Kelstone, розроблена бельгійським музикантом Яном ван Кельстом - це гриф зі струнами і допоміжним обладнанням. Грати на ній потрібно стоячи, зміцнивши на "ніжках" і злегка нахиливши від себе.

Довжина інструмента - 108 см, його вага - 8,3 кг. На грифі, що складається з 26 ладів (більше, ніж на звичайній гітарі), укріплено дев'ять струн - сі, мі, ля, ре, сіль, до, фа, сі бемоль, мі бемоль. На них можна грати боєм, щипками або перебором, а також використовувати різноманітні прийоми: висхідний і спадний легато, теппінг або слайд. Додаткова педаль використовується для приглушення звуку, що імітує відповідний прийом, який на звичайній гітарі здійснюється долонею.

У Kelstone дуже багате й насичене звучання, оскільки інструмент об'єднує звичайну гітару з бас- і баритон-гітарою. Використовувати обидві руки можна як на одному інструменті, так і на двох - закріплених паралельно один одному. Ян Кельст стверджує, що освоїти гру на його винаході набагато простіше, ніж на гітарі або піаніно.

Бажаючі придбати диво музично-інженерної думки, можуть це зробити за € 915. Педаль коштує € 85, чохол - € 60-210, а підставка - € 35. На підставці можна заощадити, оскільки Kelstone йде в комплекті з перехідником для будь-яких "ніжок".


Зараз ви читаєте новину «На 9-струнній гітарі можна грати як на піаніно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути