субота, 10 травня 2008 17:31

Гітару з автографами "ролінгів" і Скорсезе продано на eBay

Електрогітара Gibson Firebird V, на якій розписалися всі четверо учасників групи Rolling Stones, продана на популярному інтернет-аукціоні eBay в США за 31 тисячу 100 доларів.

Всього в торгах брали участь 28 зареєстрованих учасників, які в боротьбі за гітару зробили 79 ставок. Торги почалися 29 квітня, стартова вартість складала всього 99 центів.

Окрім підписів Міка Джаґґера, Кейта Річардса, Чарлі Воттса і Роні Вуда, на гітарі красується ще одна - п"ята. Вона належить оскароносному режисерові Мартіну Скорсезе, який зняв документальний фільм Shine A Light, заснований на концертах Rolling Stones 29 жовтня і 1 листопада 2006 року в Нью-Йорку.

Переможець аукціону, окрім гітари, отримав в подарунок саундтрек до фільму, який включає в цілому 24 пісні. Фільм названо за однойменною піснею Rolling Stones з альбому Exile on Main St 1972 року.

Як стверджують організатори аукціону, гітара абсолютно нова, а автографи були зроблені на ній під час прем"єри фільму в Нью-Йорку.

Один із зацікавлених покупців практично відразу після початку аукціону запропонував за гітару 15 тисяч доларів. Проте йому було відмовлено в покупці й рекомендовано, як і решті, робити ставки. Всі кошти від продажу гітари надійдуть до фонду Робіна Гуда - громадську організацію, яка допомагає будним громадянам у Нью-Йорку.

Переможець аукціону, зареєстрований в США, не вперше купує через інтернет-аукціон пам"ятну річ. Однією з останніх його покупок був шолом футбольної команди "Дельфіни Майамі" з автографами її гравців 1972 року, коли ця команда отримала звання найкращої в сезоні. Шолом обійшовся любителеві рідкостей в 2 тисячі 495 доларів, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Гітару з автографами "ролінгів" і Скорсезе продано на eBay». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути