З приходом сезону кавунів та динь активізувались і художники, які вирізають на ягодах чудернацькі малюнки.
Деякі вироби настільки епічні, що насилу можна зрозуміти, що це звичайний кавун, пише Депо.
Вирізання на фруктах та овочах називається карвінг. Мистецтво фігурного різьблення по фруктах і овочах зародилося в Таїланді. Згідно з переказами, в 1364 році молода дівчина прикрасила вирізаними з фруктів і овочів квітами плавучу лампу для Королівського фестивалю. Король високо оцінив її творчість і проголосив фігурне різання по фруктах і овочах культурною спадщиною Таїланду.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майстер карвінгу вирізав Ейнштейна та Леді Гагу на гарбузах
Вінничанка Юлія Кобзар два роки захоплюється карвінгом – художнім вирізанням з овочів та фруктів. Основним інструментом у цьому виді мистецтва є спеціальний тайський ніж. Для початківців вистачить одного. Він невеликий і тонкий із загостреним догори лезом. Професіонали користуються наборами із карбованих, овальних ножів.
Коментарі