Ексклюзиви
вівторок, 11 травня 2021 20:52

Художниця "оживляє" камені за допомогою акрилових фарб
16

Акі Наката ніколи не обробляє камінь, ніколи не обрізає і не надломлює його, щоб змінити форму
Акі Наката ніколи не обробляє камінь, ніколи не обрізає і не надломлює його, щоб змінити форму
Акі Наката ніколи не обробляє камінь, ніколи не обрізає і не надломлює його, щоб змінити форму
Акі Наката ніколи не обробляє камінь, ніколи не обрізає і не надломлює його, щоб змінити форму
Акі Наката ніколи не обробляє камінь, ніколи не обрізає і не надломлює його, щоб змінити форму

Японка Акі Наката називає себе художником каменю: вона малює тварин не на полотні, а на поверхні гладких каменів, причому зображує їх дивно реалістично і витончено. В її руках камінь будь-якої форми немов оживає, перетворюючись на красиву птаху або потішну тварину.

Цьому мистецтву Акі Наката (Akie Nakata) навчилася сама і вдосконалює свою майстерність вже шість років. Для розпису каменю дівчина використовує в основному акрилову фарбу, змінюючи її в'язкість в залежності від поверхні каменя. Кожен камінь, який вона збирає і обробляє, є унікальним.

Акі Наката почала свою творчість у 2011 році, коли, прогулюючись уздовж берега річки, знайшла камінчик, що нагадує за своєю формою кролика. Процес трансформації неживого предмета в якусь істоту настільки захопив художницю, що вона стала присвячувати цьому практично весь свій вільний час. Щотижня Наката під час прогулянок на свіжому повітрі шукає камені потрібної форми.

"У каменів є власні, неповторні форми, і я вважаю, що моя робота - це не створення чогось нового, а лише гарне доповнення до того, що вже створила природа", - поділилася художниця.

Для Акі камені — не просто матеріал для творчості. Вона збирає їх на березі річки, причому відбирає тільки ті камені, які за формою нагадують тварин. І коли Акі бере в руку такий камінчик, відчуває, що камінь теж знайшов її.

Акі вірить, що камені мають свої власні наміри. А їхня зустріч — це сигнал від каменю, який дозволяє їй намалювати те, що вона бачить у ньому. Тому камені, на яких вона малює, не є випадковими.

"Я відчуваю подих життя всередині кожного каменю, тому іноді, коли малюю і тримаю його в руці, я розмовляю з каменем", — каже Акі

У своєму мистецтві Акі ніколи не обробляє камінь, ніколи не обрізає і не надломлює його, щоб змінити форму.

"Камені можуть виходити за рамки нашого звичайного визначення живих організмів. Коли я думаю про те, як довго камінь перетворюється з величезного валуна в горах на той, яким він є, коли лежить у мене на долоні, я відчуваю історію землі, яку камінь мовчазно спостерігав довгі тисячоліття, і я відчуваю історію всередині нього. Я відчуваю подих життя всередині кожного каменю, тому іноді, коли малюю і тримаю його в руці, я розмовляю з каменем", — каже Акі.

Щоб зобразити живу істоту в камені, вона працює дуже обережно та продумує кожну деталь. Акі починає малювати пензлем по каменю тільки тоді, коли впевнена у правильності штриха. Її живопис — це діалог із каменем, і саме камінь визначає, що вона малює на ньому. Вона малює життя, живий дух істоти в камені.

Наката прагне вдихнути життя в дрібні камінчики, щоб довести глядачеві просту істину: кожен камінь має власну історію. В її руках неживий мінерал перетворюється за допомогою акрилових фарб то в грайливу собаку, то в милу сову, то в цілу сім'ю опосумів, яка виглядає абсолютно реалістично, незважаючи на свої невеликі розміри.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Художниця відтворює відомі картини на єврових банкнотах

"Іноді, коли я малюю, я навіть говорю з каменем, так як я сприймаю його як щось живе", - додала Акі Наката. "Нехай ті, у кого вдома будуть зберігатися мої кам'яні тварини, бережуть їх, бо ці маленькі тверді шматочки є нагадуванням того, що всі ми стоїмо на одній землі і є дітьми матері-природи".

Фотограф Моніка Карвальйо за допомогою фоторедакторів створює картини, які вражають уяву.

Фотохудожниця живе в Берліні, хоча виросла в Швейцарії. Сюрреалістичні світлини створює п'ятий рік. Світлини викладає на своїй сторінці instagram.

У роботі дівчина використовує "Фотошоп". Поєднує між собою власноруч зроблені фотографії у незвичайні колажі.

Зараз ви читаєте новину «Художниця "оживляє" камені за допомогою акрилових фарб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути