Ексклюзиви
пʼятниця, 15 серпня 2008 17:17

Характер людини може визначити за назвою її e-mail

Характер людини може визначити за назвою її e-mail

Учені з Лейпцізького університету знайшли зв"язок між характером людини і назвою ящика електронної пошти.

Вони також з"ясували, що учасники електронного листування роблять висновки про характер людини за її адресою e-mail. Про це повідомляє IDG News.

Як основа для дослідження були узяті 600 адрес e-mail. Власників цих поштових скриньок попросили пройти невеликий тест на виявлення рис характеру. Потім сотня студентів спробувала за декількома шкалами оцінити, наскільки дана назва поштової скриньки здається їм "невротичним" (neurotic), "відкритим" (open), "самозакоханим" (narcisstic) і екстравертованим (extroverted).

Як виявилося, студенти були схильні свої оцінки назв поштових скриньок переносити на їх власників. Так, вони порахували господарів ящиків, в яких згадуються слова на зразок little (маленький), sweet (солодкий), bunny (кролик) більш здатними на контакт, але в той же час і більш схильними до неврозів. У той же час власників ящиків зі словами thebest (кращий) і king (король) визнали самозакоханими.

У своїх оцінках характеру господарів e-mail студенти в основному обмежувалися назвами оцінних шкал. При звірці оцінок з анкетами виявилося, що студенти в основному правильно визначали характер людини. Вони не могли лише правильно визначити, чи є людина екстравертом чи ні.

На думку учених, вибрати нейтральну адресу неможливо. Вибираючи назву для своєї електронної поштової скриньки, люди все одно передають частину інформації про себе. Найближчим часом вони мають намір провести повторне дослідження, щоб підтвердити отримані результати, повідомляє Лента.Ру

Зараз ви читаєте новину «Характер людини може визначити за назвою її e-mail». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути