пʼятниця, 21 березня 2008 11:30

Гіпертонікам загрожує рання старість

Люди з високим артеріальним тиском знаходяться в групі ризику розвитку недоумства і швидкого старіння. Високий тиск збільшує також ризик фізичної слабкості, включаючи неможливість піднімати предмети, спускатися або підніматися сходами і самостійно митися.

Кров"яний тиск зачіпає багато аспектів життя людини, говорять лікарі військово-медичної школи Гарварду (США). Ця умова впливає не тільки на судинну систему, серце, мозок і нирки, але і на виконання елементарних дій і фізичну активність.

Медики розглянули дані про здоров"я 999 чоловік, серед яких 70% мали високі показники тиску. Прискорений серцевий цикл на 36% збільшував ризик розвитку неподолання фізичних перешкод при самостійному пересуванні.

Крім того, дослідники Університету штату Меріленд відзначили, що стан артерій пов"язаний з розумовою функціональністю. Люди з напругою артерій показують зниження в пам"яті, уваги і концентрації і швидке старіння мозкових кліток, як показав медичний огляд 1 тис. 749 чоловік. У гіпертоніків були зафіксовані ознаки раннього недоумства і погіршення пізнавальних навиків, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Гіпертонікам загрожує рання старість ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути