неділя, 24 листопада 2019 01:35

Фотограф Бріжит Карнохан: "світ зосереджений на коханні"
22

"Риючись в букіністичному магазині в Прінстоні, штат Нью-Джерсі, я виявила том віршів - хайку і танка, перекладений англійською в 1977 році. Вірші були написані японськими поетесами з 7-го по 20-й століття та представляли всі основні стилі свого часу - від класичних до сучасних шкіл. Мене відразу до них потягнуло. Поки я читала ці алюзійні і багаті на образи твори, зрозуміла, що хочу зробити їх фотографічні еквіваленти, - розповідає фотограф Бріжит Карнохан.

Так з'явилася фотосерія "Плавучий світ", в якій Карнохан показала жіночність, світ чуттєвості, хризантем і квітучої вишні.

"Плавучий світ" стосується понять світу скороминущого, непостійного, з швидкоплинною красою, відокремленого від тягот мирського, буденного. Для цих поетес - їх імена каліграфічно виведені на кожному зображенні - світ зосереджений на любові, тузі за почуттями і коханим, смутку за втраченою любові, на роздумах про її загадковістьі. Основною метафорою служать краса природного світу, його квіти, пейзажі, місяць і зміна пори року".

Бріжит Карнохан фотографує з десятирічного віку. В її творчості простежується чітка мета - створювати красу. "Мода минає, а краса залишається", - каже Карнохан.

 "Плавучий світ". Бріжит Карнохан.
 "Метелики говорять зі мною. Бріжит Карнохан.
 "Прилітає птах". Бріжит Карнохан.
"Дивовижна мрія". Бріжит Карнохан.
"Розбиваючи серце. Бріжит Карнохан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фотограф Френк де Малдер: на межі того, що заборонено

Зараз ви читаєте новину «Фотограф Бріжит Карнохан: "світ зосереджений на коханні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути