субота, 05 квітня 2008 10:21

Довгий сон допомагає схуднути

Згідно даним французької організації INSERM, що займається дослідженнями в області біології та медицини, довгий сон допомагає скинути вагу, повідомляє агентство FrancePresse. Отримані в результаті дослідження дані вказують на те, що не тільки загальновідомі причини надмірної ваги - неправильне харчування і низька фізична активність, - але і недолік сну можуть призвести до набору зайвих кілограмів.

За словами співробітниці організації Карін Шпігель (KarineSpiegel), зв"язок між зайвою вагою і недоліком сну був встановлений в ході численних дослідів населення в семи країнах. Шпігель, зокрема, відмітила, що загальна тенденція до ожиріння в США в останніх 50 років відповідає зменшенню кількості сну у американців.

За її словами, справа в двох гормонах, регулюючих апетит і що виробляються під час сну. Це грелін, що відповідає за відчуття голоду і спалювання жиру, і лептін, що регулює вміст жиру в організмі і знижує апетит. Дослідники виявили, що у людини, яка дві ночі підряд спить по чотири години, вироблення греліна збільшується на 28 відсотків, а вироблення лептіна зменшується на 18 відсотків.

Дослідники з Університету охорони здоров"я "Блумберг" Джона Хопкінса (JohnsHopkinsBloombergSchoolofPublicHealth) порахували, що кожна зайва година сну знижує вірогідність того, що ваша дитина страждатиме від надмірної ваги на дев"ять відсотків. У дітей, страждаючих від недоліку сну, шанс захворіти ожирінням на 92 відсотки більше, ніж у звичайних дітей, відзначають учені, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Довгий сон допомагає схуднути». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути