вівторок, 16 серпня 2011 16:01

Дослідження довели, що людям із зайвою вагою не потрібно худнути

Дослідження довели, що людям із зайвою вагою не потрібно худнути

Експерти поставили крапку в проблемі впливу ваги людини на тривалість її життя. Вони встановили: люди, що мають зайву вагу, але знаходяться в гарній формі, проживуть так само довго, що й їхні стрункі однолітки. Притому, смерть від проблем з серцем їм загрожує менше, пише The Independent.

Група дослідників під керівництвом дослідниці Дженніфер Кук з Йоркського університету в Торонто проаналізувала стан 6000 огрядних американців за 16-річний період. Отримані дані про їх смертність були зіставлені з аналогічними показниками струнких людей. Результати з'явились на сторінках журналу Applied Physiology, Nutrition And Metabolism.

Коментує доктор Кук: "Наша робота говорить про те, що не всім людям із зайвою вагою варто худнути. Більш того, спроба схуднути може бути більш небезпечною, ніж наявність підвищеної ваги. Однак тоді людині треба вести здоровий спосіб життя, правильно харчуватись та постійно рухатись".

Згідно з результатами дослідження, здорові, але огрядні люди, зазвичай були важчі ніж їхні ровесники в дитинстві, але при цьому щасливіші й рідше намагались скинути вагу протягом життя. Такі люди більше схильні вести активний спосіб життя та вживати корисні продукти.

Зараз ви читаєте новину «Дослідження довели, що людям із зайвою вагою не потрібно худнути». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути