Ексклюзиви
пʼятниця, 12 серпня 2011 17:08

Досліди показали, що низька температура тіла може призвести до ожиріння

Досліди показали, що низька температура тіла може призвести до ожиріння

Професор психології з Університету Південної Кароліни Сокхатчі (США) Роберто Рефінетті стверджує, що між вагою і температурою тіла існує взаємозв'язок.

У ході дослідження, яке професор і його колеги з Університету Мессіни (Італія) проводили кілька років, порівнювалась ректальна температура 287 худих та вгодованих собак. Результати порівняльного аналізу показали, що у великих собак температура тіла нижча, ніж у худіших. Крім того, при однакових розмірах тіла ожирілі пси мають більш низьку температуру, ніж худі.

Більшість людей і тварин набирають зайву вагу через накопичення жиру. Це відбувається, коли калорій споживається більше, ніж витрачається. Невикористана енергія зберігається організмом у вигляді жиру.

Існує теорія про те, що ожиріння може бути результатом менш очевидного скорочення споживання енергії, а саме зниження температури тіла. Теплокровні тварини витрачають велику частину своєї енергії на збереження тіла теплим.

Однак у деяких істот температура тіла нижча, ніж у інших, тому на збереження тепла їм потрібно менше енергії. Професор вважає, що зниження температури тіла може бути достатнім поясненням набору ваги протягом декількох місяців.

І хоча результати цієї роботи поки не були підтверджені експериментами на людях, вони дають підстави вважати, що наше ожиріння може бути викликане невеликим падінням температури тіла, підсумував Рефінетті.

Зараз ви читаєте новину «Досліди показали, що низька температура тіла може призвести до ожиріння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути