Життєрадісність протягом тривалого часу дозволяє зберегти їжа, багата крохмалем. Дієтологи з'ясували, які продукти найкраще сприяють поліпшенню настрою. За це, як відомо, відповідає серотонін, який виробляється під час прийому їжі, багатої вуглеводами. Це, зрозуміло, солодощі – вони миттєво викликають вироблення серотоніну.
Проте, як говорять учені, дія таких вуглеводів короткочасна. Для того, щоб перебувати у хорошому настрої цілий день, слід вживати продукти, багаті крохмалем: макаронні вироби, крупи, пудинги. Травні ензими протягом тривалого часу переробляють крохмаль в цукор і забезпечують тривале поступове надходження вуглеводів в кров, пише Едем.ru.
Крім того, підтримати бадьорість і оптимістичний погляд на світ допоможуть сир і соєві боби. У них міститься білок триптофан, який також підсилює вироблення серотоніну в мозку.
Зазначимо, що підтримка гарного настрою є запорукою здоров'я не тільки самої людини, а й її дітей. Так, поганий настрій матері впливає на раціон дитини. Матері, що переживають стрес, часто перебувають у поганому настрої, передають своїм дітям схильність до нездорової їжі. Учені з'ясували, що жінки, які постійно стурбовані, зляться, сумують, частіше годують дітей висококалорійними продуктами з високим умістом цукру. Діти згодом самі обирають шкідливі харчі.
Коментарі
2