четвер, 26 серпня 2010 16:25

Відомий дієтолог Монтіньяк помер у віці 66 років (ФОТО)

 

Всесвітньо відомий дієтолог Мішель Монтіньяк помер у віці 66 років у французькому місті Анмас на південному сході країни, повідомляє в четвер агентство Франс Прес з посиланням на представників мерії міста.

За даними мерії, дієтолог помер минулої неділі, причина смерті дієтолога не уточнюється. Похорони Монтіньяка відбулися в четвер в церкві Жювіньї.

Монтіньяк в дитинстві страждав від зайвої ваги, як і його батько. Здобувши вищу освіту за фахом політичних і соціальних наук, він вирішив кардинально поміняти спеціалізацію і захопився фармацевтикою. Осягаючи все нові і нові аспекти науки про схуднення, він старався, перш за все, позбавитися від ожиріння, на яке страждав з юних років.

У 1970-х роках Монтіньяк провів безліч досліджень і пізніше створив метод схуднення, заснований на принципі розмежування продуктів, що містять ліпіди і вуглеводи під час одного прийому їжі. Випробувавши свій метод на собі, дієтолог схуд на 15 кілограмів за декілька місяців.

Свою першу книгу, відому під назвою "Вечеряйте і худніть", він опублікував в 1986 році. Твір став настільною допомогою для людей, котрі вважають за краще харчуватися в ресторанах. Ця книга дуже швидко стала бестселером у Франції, було продано більше 500 тисяч екземплярів.

У наступному 1987 року в світ вийшла найвідоміша книга автора "Я їм, а значить, я худну". Вона була опублікована в 40 країнах, по всьому світу було продано більше 16 мільйонів екземплярів.

Всього за життя дієтолога було видано 20 його книг про схуднення і здоров'я.

РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Відомий дієтолог Монтіньяк помер у віці 66 років (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути