пʼятниця, 03 жовтня 2008 07:12

З індивідуальним списком продуктів худнуть на 10–25 кілограмів

21-річна львів"янка Ольга Конопка за три тижні схудла на чотири кілограми. Дівчина не відмовляла собі в їжі та не робила ніяких фізичних вправ. Харчувалася лише продуктами, перелік яких їй склали в кабінеті нових медичних технологій клінічної лікарні Львівської залізниці.

— Перед цим я півроку відмовлялася від хліба, картоплі та цукру, а вага завмерла й не знижувалася, — нарікає дівчина. — Тоді подруга порадила харчуватися за індивідуальним списком продуктів. Її мама так схудла на 12 кілограмів.

Лікар Володимир Распертов, 55 років, який формує список корисних і шкідливих харчів, запевняє, що із цим методом можна втратити від 10 до 25 кілограмів зайвої ваги за три місяці.

— Ми визначаємо, що можна їсти пацієнту, а чого — ні, — каже Володимир Олексійович. — Тестуємо 270 найпоширеніших в Україні продуктів. Першим пунктом у нас м"ясо, далі крупи й олія. Не оминаємо алкоголь.

Спочатку пацієнта діагностують, вимірюючи магнітні коливання тіла за допомогою біофізичної апаратури. Цей тест безболісний і безпечний.

— Я маю спеціальне обладнання, яке привіз із Росії, — розповідає лікар. — Це своєрідний комп"ютер, який визначає, від чого людина поправляється, а від чого — ні.

Через три-чотири дні пацієнт отримує двоколірну картку. На червоному полі перелік шкідливих продуктів, на зеленому — корисних. У червоному списку Ольги Конопки є продукти, які раніше вона вважала корисними.

— Наприклад, мед. Виявилося, що я від нього поправляюся, — каже дівчина. — Або грейпфрут. Його рекомендують у багатьох дієтах, а мені не підходить.

Натомість Ольга може їсти шоколад, цукор, практично всі овочі, крім картоплі, гарбуза та пекінської капусти.

— Безліч дієт спрацьовують за типовим принципом, — пояснює Распертов. — Лікар підбирає продукти, знижуючи їх калорійність. Але постійне підраховування калорій, скільки випила, скільки з"їла — вимучує. За системою, яку ми пропонуємо, людина їсть тоді, коли хоче. Ми рекомендуємо пацієнтам не терпіти почуття голоду довше, ніж 20 хвилин.

За чотири роки роботи Володимира Распертова до нього звернулося півтисячі пацієнтів. Частіше приходять жінки.

— Приходять і 16-річні, і 70-річні, — каже лікар. — Жінка є жінка. Для молодих це косметологічна проблема, для літніх — самопочуття та здоров"я.

Рекордсменом серед жінок стала літня львів"янка, яка за три місяці схудла на 29 кг, серед чоловіків — пацієнт, що втратив 24 кг.

— Але є й такі, що скинули лише по чотири кілограми за такий самий термін, — продовжує Володимир. — Хто вже на першому тижні помічає, що зменшується об"єм тіла, знижується вага, а хто — через місяць. Найважливіше, що вага стабілізується.

Визначення шкідливих і корисних продуктів у лікаря Распертова коштує 700 грн. Курс розрахований на три місяці. Лікар попереджає, що із часом список може зазнати змін. Якщо ж шкідливі продукти не переходять у список корисних, від них доведеться відмовитися на все життя.


У кабінеті нових медичних технологій пропонують ще один метод формування індивідуального списку продуктів. Біохімічний аналіз крові дозволяє визначити набір харчів, які не сприймає організм.

Беремо зразок крові та відсилаємо до Москви, — каже Володимир Распертов. — Там у спеціалізованій клініці формують червоний і зелений списки продуктів. На їхні висновки треба чекати 10–14 днів. У базовому тесті 143 продукти. Він коштує 220 євро або 1700 грн. Решту продуктів тестують за бажанням клієнтів за окрему плату.


Відхилення у вазі визначають за допомогою індексу Кетле

Індекс менший ніж 18,5 — недостатня вага,

до 24 — нормальна вага,

25–27 — зайва вага,

більше ніж 27 — ожиріння,

до 28, 5 — важка форма ожиріння,

до 35 — ожиріння середньої тяжкості,

35–40 — важка форма ожиріння,

більше ніж 40 — особливо важке ожиріння.

Зараз ви читаєте новину «З індивідуальним списком продуктів худнуть на 10–25 кілограмів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути