пʼятниця, 15 жовтня 2010 09:55

Дієтологи радять не відмовлятися від картоплі

Дієтологи радять не відмовлятися від картоплі

Упродовж тривалого часу дієтологи радили людям, які мають зайву вагу, не їсти картоплю. Причиною називали вміст в цьому коренеплоді високого глікемічного індексу (показника впливу продуктів після їх вживання на цукор у крові). Крім того, зазначалося, що картопля містить забагато крохмалю і вуглеводів.

В результаті досліджень, проведених спільно Каліфорнійським університетом у Девісі та Національним центром безпеки продуктів харчування і технологій, був зроблений такий висновок: картопляна дієта допоможе схуднути.

Дослідження тривало 12 тижнів. У ньому брали участь понад 80 чоловіків та жінок із зайвою вагою. Ці люди були поділені на групи. Учасники першої харчувалися продуктами з низьким глікемічним індексом (пісної їжею). Друга група харчувалася продуктами з високим індексом. Щодня обидві групи повинні були з `їдати по порції відвареної або запеченої картоплі без масла, знизивши при цьому калорійність їжі на 500 ккал.

Дослідження показало, що в обох групах вага знизилася, і між ними не було значної різниці. Висновок американських вчених зводиться до того, що людям, які дотримуються дієти, не варто виключати певні продукти харчування, але необхідно скорочувати кількість калорій.

Нагадаємо також, що дієти сприяють і психологічному одужанню. Наприклад, середземноморська дієта, багата на овочі, фрукти, рибу і оливкову олію, допомагає боротися з депресією.

За матеріалами NewsBCM, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Дієтологи радять не відмовлятися від картоплі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути