Ексклюзиви
понеділок, 25 жовтня 2010 17:50

Депресію лікуватимуть за допомогою лазера

Депресію лікуватимуть за допомогою лазера
Австралійські фахівці успішно завершили першу стадію експерименту, який допоможе підвищити ефективність лікування депресії.

Психологи запросили для участі в дослідженні 10 абсолютно здорових людей, на яких впливали променем інфрачервоного лазера на 4 особливі точки, визначені в мистецтві голковколювання як місця для введення голок.

Одночасно проводилося функціональне магніторезонансне комп'ютерне сканування головного мозку піддослідних, що дозволило спостерігати за змінами мозкової діяльності.

Дослідники помітили у піддослідних виражену нормалізацію функцій передлобної кори, лімбічної кори і лобових часток півкуль головного мозку.

На наступній стадії експерименту будуть проведені клінічні випробування лазерної акупунктури вже у хворих людей з діагнозом "депресія".

Раніше
Gazeta.ua повідомляла про відкриття американських вчених, які встановили, що депресія підвищує ризик розвитку слабоумства.

Кожна четверта людина на якомусь етапі життя стикається з психічними проблемами. Психічні розлади є причиною великої кількості випадків смерті та інвалідності.

Зараз ви читаєте новину «Депресію лікуватимуть за допомогою лазера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути