Ексклюзиви
понеділок, 11 жовтня 2010 13:13

Близько 95 млн людей у світі страждають від депресії

Близько 95 млн людей у світі страждають від депресії

Кожна четверта людина на якомусь етапі життя стикається з психічними проблемами. Психічні розлади є причиною великої кількості випадків смерті та інвалідності, зазначають у ВООЗ.

Більше 75% людей з психічними, неврологічними і викликаними токсикоманією розладами, включаючи майже 95 мільйонів - з депресією і більше 25 мільйонів - з епілепсію живуть в країнах, що розвиваються. Автори доповіді наголошують, що ці люди не отримують ніякого лікування.

У країнах, що розвиваються, люди з психічними розладами входять до числа найбільш уразливих і ізольованих груп населення.

Експерти ВООЗ представили нові рекомендації щодо спрощення діагностики і методів лікування психічних, неврологічних і викликаних токсикоманією розладів.

Передбачається, що всі ці поради і рекомендації будуть використовуватися медичними працівниками, які не є фахівцями в галузі психічного здоров'я.

Це означає, що, керуючись новими рекомендаціями, в тих випадках, коли в селищі чи селі немає невропатолога, допомога нужденним в лікуванні зможе надати медперсонал загальної кваліфікації.

Керівництво ВООЗ з новими рекомендаціями було представлено напередодні Всесвітнього дня психічного здоров'я, який відзначався 10 жовтня.

Нагадаємо, американські учені стверджують, що відчуття глибокої пригніченості, відоме як депресія, - необхідний елемент для людини на шляху її формування як сильної особистості.

За матеріалами ТСН, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Близько 95 млн людей у світі страждають від депресії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути