понеділок, 08 листопада 2010 10:33

Цукор здатен перемогти деякі смертельно небезпечні віруси

Цукор здатен перемогти деякі смертельно небезпечні віруси

Згідно з результатами дослідження, проведеного європейськими ученими, очищена і модифікована форма простого цукрового ланцюга здатна зупинити деякі швидкодіючі і смертельно небезпечні віруси, серед яких Ебола, Ласса і геморагічна лихоманка Марбург.

Склад, про який йдеться, називається окислена хлоридом оксиамілоза (chlorite-oxidized oxyamylose) або COAM, його можна отримати з легко доступних джерел.

"Ми модифікували і очистили безпечні ліки з природних джерел і виявили, як вони можуть захистити організм від смертельних вірусних інфекцій", - розповів Гислейн Опденеккер з Лабораторії Імунобіології в Інституті Медичних Досліджень і Леувенського Університету в Бельгії, який брав участь в дослідженні.

Дослідники заражали мишей вірусом, який вбиває менш ніж за тиждень. Одна група заражених тварин зазнала лікування неочищеним варіантом складу, і в результаті близько половини заражених мишей виявились захищені від дій вірусу.

Потім учені очистили речовину і лікували нею іншу групу заражених мишей. У цій групі, більш ніж 90% перенесли смертельну інфекцію і вижили. Таким чином, очищений склад майже повністю блокував дію вірусів-вбивць, прискорюючи реакцію швидкодіючих імунних клітин організму, відомих як білі кров'яні клітини або лейкоцити, на ранньому етапі інфекції.

За словами Джона Вері, видавця журналу Journal of Leukocyte Biology, в якому опублікований звіт про дане дослідження, це - чудове відкриття оскільки воно дозволяє сподіватися на те, що медицина нарешті стане здатна насправді перемагати деякі види всесвітньо відомих смертельних вірусів в організмі людини, оскільки швидка мобілізація антивірусних імунних клітин є критичною в гонці між цими вірусами-вбивцями і клітинами організму.

NEWSru.co.il

Зараз ви читаєте новину «Цукор здатен перемогти деякі смертельно небезпечні віруси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути