середа, 30 червня 2010 06:07

Чоловік продавав неіснуючий цукор

Протягом кількох років черкащанин Олег, 37 років, збирав у пенсіонерів гроші взамін на дешевий цукор. Сам зникав. 20 червня його затримали.

— Через газету шукав квартири, які здавали одинокі люди, — розповідає Валерій Дерновий, начальник обласної міліції. — Входив у довіру. Переконував, що працює торговим представником підприємства з виробництва цукру. Пропонував і людям по оптовим цінам. Ті погоджувалися, підключали сусідів.

Олег брав від 400 до 2 тис. грн. Цукор обіцяв завезти увечері, коли переселятиметься. За тиждень обдурював до трьох пенсіонерів.

— Ми склали фоторобот, — продовжує Дерновий. — Але він сам з Хмельницького, гастролював по Херсонщині, у Сімферополі. Його затримали в одному з черкаських притонів.

Олег зізнався у 25 випадках. Однак міліціонери знайшли його зошит із записами. Звідти випливає, що обдурив більше людей.

— Прийшов до мене шукать квартиру для племінниці, — згадує потерпіла 84-річна Ганна Яківна з Черкас. — Домовилися за 300 гривень за койко-мєсто. Тільки сів, дзвінок. Чую, каже, що хтось дав 1000 рублів і треба відправити 10 мішків. Думаю, чого б і мені не взяти по 100 рублів. Дала 300. Він говорить, зараз машину грузять.

За мить Олег сказав, що терміново має їхати.

— Оставив блокнот на тумбочці. Каже, як племінниця прийде, то передасте їй. Пішов і по сей день.

На допиті Олег порадив пильніше стежити за людьми, яких бачать уперше. Йому загрожує до п"яти років в"язниці.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік продавав неіснуючий цукор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути