
Горіхи фісташки, як соняшникове насіння, поки не доїси до кінця - не відірвешся.
Це дуже смачні та корисні горіхи. Коли купуємо, обов'язково у жменю попадуть не розколоті фісташки.
Розповімо кілька способів, як легко відкрити горіхи і насолодитись їхнім смаком.
Як швидко почистити фісташки
Допоможе одна рука
За декілька секунд відкрити фісташку - легко. Якщо вона достатньо розкрита, то треба лише взяти за цю частину шкарлупи та максимально стиснути, тоді горіх розколеться.
Допоможе шкаралупа
Якщо фісташки менш розкриті, то слід шкарлупою вже відкритого горіха вставити в отвір та повернути у бік, як ключ. Це розширить "панцир" та допоможе легко відкрити фісташку.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які горіхи здатні контролювати артеріальний тиск
Допоможе міксер
Іноді для випічки чи ще деяких рецептів необхідно одразу багато фісташок. Щоб не втрачати час на відкривання кожного горіха, треба взяти міксер. Їх слід помістити у високу чашу для збивання та два-три закритих волоських горіхи. Далі занурити міксер у чашу та ввімкнути на три хвилини на мінімальній швидкості. Шкарлупа опиниться на горі, а сам горішок буде внизу.
Візьміть часникодавку
Якщо ці горіхи повністю закриті, то слід покласти їх в часникодавку, прикрити та трохи натиснути. Шкарлупа трісне і можна діставати фісташку, але обережно, бо гострі краї шкарлупи можуть порізати палець.
Додавання в раціон фісташок - відмінний спосіб підтримати і захистити здоров'я травної системи. Фісташки містять нерозчинну і розчинну клітковину, яка корисна для здоров'я кишечника.
Фісташки багаті поживними речовинами, які підтримують здоров'я серцево-судинної системи. Наприклад, фісташки є джерелом поживних речовин, що регулюють артеріальний тиск, таких як калій, а також тих, які підтримують здоровий рівень ліпідів у крові, таких як клітковина та мононенасичені жири.
Коментарі