вівторок, 03 червня 2008 09:34

Чим загрожує недосипання

Чим загрожує недосипання

Американські учені прийшли до висновку, що сон служить одним з основних акумуляторів мозкової активності. Такі висновки містяться в статті ученого медичної школи Університету Пенсільванії Девіда Дінгеса, опублікованої на сайті "Asiaone".

"Нехтувати сном украй небезпечно, адже мозок, що не виспався може відключитися будь-якої хвилини, хоча людина виглядатиме вельми бадьорою", - попередив учений. Підставою для таких висновків стали результати експерименту, проведені з 24 дорослими людьми. Спочатку учасникам досліду було запропоновано гарненько виспатися і поділитися своїми враженнями про власний стан. При цьому учені провели ряд тестів на увагу, пам"ять і інші можливості бадьорого організму. Потім молодим людям дали завдання: не лягати спати і, навіть, не дрімати впродовж однієї ночі. Після також були проведені ряд досліджень. Результати показали, що подібний недосип не страшний для організму, людина навіть виглядає вельми свіжою і активною. Але! Його життю може загрожувати смертельна небезпека, оскільки мозок у людини, що не виспалася, починає працювати, як лампочка від електричної батареї, що підсіла, тобто починає вимикатися. Таким чином, констатують учені, спати потрібно не тільки для здорового кольору обличчя, хорошої працездатності, але і для того, щоб, скажімо, власний мозок не зіграв злий жарт де-небудь на швидкісній трасі або ж крутих сходинках, ухваливши самостійне рішення подрімати, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Чим загрожує недосипання ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути