неділя, 07 вересня 2008 11:26

Чим смертельно небезпечний салат з супермаркетів

Британські учені попереджають - салат, який продається в супермаркетах, може бути смертельно небезпечний для здоров"я. Річ у тому, що сальмонелла - збудник хвороби, яка здатна привести до смерті людини, поширюється через листові овочі і трави, що використовуються для приготування салатів.

Раніше було прийнято вважати, що сальмонелла передається лише через куряче м"ясо або яйця, або продукти, які лежали разом з ними, проте на сьогодні почастішали випадки зараження сальмонельозом після споживання зелені, повідомляє The Telegraph co.uk.

Так, в 2007 році в Англії небезпечною хворобою були заражені покупці, що покуштували імпортного базиліку, а в 2006 році в Америці була зафіксована епідемія сальмонельозу, що передавався з листям шпинату.

Професор Гаді Францель, з Імперського коледжу попереджає англійців і туристів - перш ніж зробити салат з магазинної зелені, її необхідно ретельно промити, навіть якщо на упаковці написано, що це готова до вживання салатна суміш, повідомляє tv.ukr.net.
Зараз ви читаєте новину «Чим смертельно небезпечний салат з супермаркетів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути