вівторок, 01 липня 2008 12:32

Чим корисний мед після фізичних навантажень

Чим корисний мед після фізичних навантажень
Мед - це непросто смачна річ, але і вуглевод, який найефективніше засвоюється організмом до і після фізичних навантажень. Мед легко розщеплюється і поступає в систему рівномірно, таким чином, рівень глюкози в крові залишається постійним. Такого ефекту не можна добитися, споживаючи цукор.

Ефект вуглеводів на наш організм можна порівняти з паливом, на якому працює, наприклад, автомобіль. Часто втома, голод, бажання з"їсти що-небудь солодке викликані неправильним надходженням вуглеводів. Якщо використовувати як вуглеводне паливо цукор, організм відчуватиме перепади в рівні глюкози в крові, що у свою чергу викличе втому, голод, тягу до солодкого. Якщо вживати мед або інші складні вуглеводи, подібного відбуватися не буде.

Природно, коли організм посилено тренується, йому необхідно отримувати вуглеводи в достатній кількості. Мед тут доводиться як не можна до речі, оскільки значно збільшує витривалість організму. Вживання меду разом з білковими продуктами після тренувань сприяє швидшому відновленню м"язів і загального енергетичного тонусу.

Прочитавши корисну інформацію, перераховану вище, у вас виникнуть питання: Як і скільки меду потрібно з"їдати до чи після тренування? Можуть виникнути сумніви: А чи треба мені це?

Все просто. Потрібно зробити мед складовим напою, який п"ється за 2 години до і через 2 години після тренування. Рецепти даних напоїв дуже сильно схожі на спеціальні напої для спортсменів, що випускаються промисловим способом. Отже, рецепти:

Мед з апельсином
1 ч. ложка меду
200 мл. свіжовичавленого апельсинового соку
50мл. води
Змішуючи інгредієнти, спочатку повністю розчиніть мед в теплій воді, потім охолодіть суміш і додайте апельсиновий сік.
Живильна цінність отриманої кількості напою:
75 ккал, цукор 19 гр., вуглеводи 21гр., калій 85 міліграм.

Мед з лимоном
1 ч. ложка меду
30 мл. свіжовичавленого лимонного соку
50 мл. води
Поживна цінність отриманої кількості напою:
60 ккал, цукор 16 гр., вуглеводи 17 гр., калій 85 міліграм.

Звичайно, мед можна вживати і іншими способами. Дуже корисно ввести мед як елемент сніданку. Його можна додавати в кашу або сир, намазувати на сир або хлібець. Між їдою можна перекусити фруктами з медом. У 1 чайній ложці меду міститься 64 ккал, 17 гр. вуглеводів і цілий набір вітамінів і мінералів.

Слід зазначити, що мед також корисний і для фігури. Спробуйте замінити цукор на мед, і вам вдасться зменшити кількість калорій, повідомляє neboley.com.ua.

Зараз ви читаєте новину «Чим корисний мед після фізичних навантажень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути