середа, 02 квітня 2008 10:12

Чим корисне червоне вино

Чим корисне червоне вино
Провівши ряд досліджень, американські учені з Університету Рочестера в Нью-Йорку прийшли до висновку, що червоне вино, а також виноградні соки корисно пити для профілактики ракових захворювань.

Учені встановили, що присутні в червоному вині антиоксиданти здатні руйнувати ракові клітини зсередини і підсилювати ефективність променевої і хіміотерапії при лікуванні онкологічних захворювань. Антиоксидант ресвератрол, що знаходиться в шкірці винограду, особливо активно діє при раку підшлункової залози.

В ході дослідження було встановлено, що у пацієнтів, які вживали червоне вино в помірних кількостях в ході курсу хіміотерапії, лікування просувалося активніше, ніж у тих людей, які не пили вина.

Учені вважають, що позитивну дію повинні надавати не тільки вина, але і виноградні соки з червоних і бузкових сортів винограду, що також містять ресвератрол.

Раніше шведські фахівці виявили, що регулярне помірне споживання вина і пива знижує вірогідність виникнення раку нирок.

Було встановлено, що у людей, які випивають 620 грамів алкоголю в місяць, вірогідність виникнення раку нирок скорочується на 40% в порівнянні з тими, хто зовсім не вживає спиртні напої. Проте слабкоалкогольне пиво, кріплене вино і напої з вмістом спирту не мають аналогічного ефекту, повідомляє Обзор.

Зараз ви читаєте новину «Чим корисне червоне вино». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути