неділя, 19 серпня 2012 03:06

Червоний посуд допомагає від переїдання

Червоний посуд допомагає від переїдання
wikimedia

Посуд червоного кольору може допомогти в боротьбі з переїданням і зловживанням алкоголем, вважають німецькі і швейцарські вчені.

Згідно з результатами проведених досліджень, при використанні посуду такого кольору скорочується кількість прийнятої їжі.

"Подібна поведінка, швидше за все, пов'язано з тим, що еволюційно червоний колір асоціюється з небезпекою", - говорить Урсула Аренс з Британської дієтологічної асоціації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Версії: чому Homo sapiens витіснили неандертальців?

А значить, вважають вчені, якщо використовувати посуд червоного кольору, бажання часто перекушувати зменшиться, зазначає вчений.

Червоне маркування можна також використовувати на упаковках шкідливих для здоров'я продуктів харчування, щоб знизити обсяги їх споживання, вважають фахівці.

Дані твердження були перевірені на 41 студента чоловічої статі. Випробовуваних просили випити з чашок червоного або синього кольору. У підсумку, з червоних чашок люди випивали менше, ніж з синіх.

У ході другої частини експерименту 109 добровольцям дали 10 кренделі на червоною, синьою або білою тарілках. Люди, що брали випічку з червоною тарілки, з'їдали менше за інших.

Зараз ви читаєте новину «Червоний посуд допомагає від переїдання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути