Згідно з результатами дослідження, проведеного американськими вченими, чорниця протидіє ожирінню.
Доповідь, присвячена цій властивості чорниці, відбулась на Конференції з експериментального вивчення проблем харчування, котра проходить цими днями у Вашингтоні.
За словами автора дослідження, співробітниці Техаського жіночого університету (Дентон, США) Шивані Могі, своїми корисними властивостями ягода зобов'язана поліфенолам - рослинним пигментам, що мають потужну антиоксидантну дію.
Процес ожиріння супроводжується появою великої кількості адипоцитів - клітин сполучної тканини у ссавців, чия функція полягає у синтезі та накопиченні жиру.
Дослідження проводилося на культурі мишачих жирових клітин. Як виявилося, чорничні поліфеноли гальмують появу нових адіпоцитів і сприяють розщепленню накопиченого жиру. Найбільша доза поліфенолів, яку "згодували" культурі клітин, призупинила накопичення жиру на 73% у порівнянні з культурою, що росла без добавок.
Коментарі
2